Inlines typ

Allmänt

Några saker att tänka på när du ska välja inlines typ:

  • Vilken inlines typ passar mig? Vad tycker du är roligt? Hur ska du använda dina inlines?
  • Inlines ska vara stabila på foten. Du ska kunna åka med dem utan att snöra dem.
  • Snörningen ska vara jämnt fördelad. Du får inte bara dra åt högst upp.
  • Att använda en tjockare strumpa t.ex. slalomstrumpa förhindrar skavsår.

Fitness inlines – vanlig inlines typ

Detta är en inlines typ för nybörjare. Den används för kortare färder och ska vara bekväma. Denna inlines typ innehåller mycket stoppning, som gör den bekväm. Men är samtidigt ineffektiv, eftersom stoppningen tar upp en stor del av kraften.

inlines typ - fitness inlines herrOutnorth har bra erbjudanden på fitness inlines.

Speedskates

speedskates - en inlines typ

Speedskates är gjorda för tävling och yttersta teknik och hastighet. Speed inlines är styvare och lägre för att ge yttersta kraften och speeden i åkningen. De är tillverkade i plast eller kolfiber med överdel i läder. Stoppningen är inte så tjock. Sko och skena är alltid skilda åt och kan tas bort från varandra. Man kan köpa kompletta speedskates eller skilda delar som man sätter ihop. Speedskates är avsedda för tävling men används även av motionärer. Det kan krävas mer styrka i vristen för att åka med speedskates. Speedskates ger en kontrollerad känsla. Den stora fördelen med speedskates är att man kan utföra rätt teknik och maximera kraften och hastigheten. Speedskates går att få formgjutna.

speed skates - en inlines typOutnorth har bra erbjudanden på inlines.

Freestyle skates

Freestyle är akrobatik på inlines som innehåller skridskokontroll, koordination och tricks. Inlinesen är tillverkade i hårdplast för att ge stabilitet och styvhet. Hjulen är mindre och bredare för att ge bättre stabilitet och kontroll vid svängar. Slalom är den vanligaste grenen inom freestyle. Höjdhopp eller hopp över föremål är andra grenar inom freestyle. Freestyle är ett sätt att ta sig fram med trick, hopp och slides. Hjulen är vanligtvis något mindre fram och bak.
The Winner ! Roller inline Freestyle Slalom

Aggressive inlines

Denna inlines typ används för tricks ofta med bänkar och rails. För att klara stora belastningar från hopp och landningar är de förstärkta. De har plattare hjul för att vara stabila. Detta medför att de kan gå rakt fram vid sväng. Aggressive inlines har större hjul fram och bak (negativ rocker) som hjälper till när man ”grindar”.

Hockey inlines

Hockey inlines är avsedd för inlineshockey och streethockey. De ser ut som vanliga hockey skridskor men med hjul på.

inlines typ - Whey proteinProtein är bra efter träningen och finns billigt på Gymgrossisten.